Shrnutí blogového článku přes AI:
Vychutnejte si klasickou rajskou omáčku ve fitness verzi, která je díky libovému hovězímu masu a speciálnímu proteinovému knedlíku nabitá bílkovinami. Jde o perfektní plnohodnotný oběd po náročném tréninku, který skvěle zasytí a doplní potřebné živiny.
Na základ budeme potřebovat:
Na knedlík budeme potřebovat:
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Maso vložíme do hrnce, zalijeme ho vodou a přivedeme k varu. Z hladiny pak sesbíráme pěnu, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou vaříme maso doměkka na nízkém stupni. Bude to trvat přibližně 2–3 hodiny. Když máme uvařeno, slijeme si z masa vývar, který pak použijeme do omáčky. V jiném hrnci si na oleji orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel i cibuli. Pak přidáme cukr a necháme zeleninu zkaramelizovat. Následně přidáme protlak, který také krátce orestujeme.

Dále přilijeme pasírovaná rajčata, hovězí vývar (který jsme slili z vařeného masa), skořici a omáčku povaříme přibližně 15 minut. Na závěr ze směsi vytáhneme skořici, omáčku rozmixujeme, dochutíme octem, solí a odstavíme z plamene.
Následně se pustíme do přípravy proteinového knedlíku. Smícháme si mouku s proteinem, kypřícím práškem, solí a přilijeme mléko i tekuté bílky. Pak důkladně promícháme. Následně si vezmeme 3 hrnečky, vystříkáme je olejem ve spreji, do každého vlijeme třetinu těsta a upečeme v mikrovlnce. Bude to trvat přibližně 2 minuty. Pak knedlíky vyklopíme z hrnečku a rozkrájíme je na kolečka. Na závěr už můžeme servírovat maso nakrájené na plátky s knedlíkem a s rajčatovou omáčkou.

Objevte naše bestsellery:
| Energetická hodnota | 509 kcal |
| Bílkoviny | 62 g |
| Sacharidy | 35 g |
| Tuky | 13 g |
| Vláknina | 2 g |
Tento recept je skvělý způsob, jak doplnit kvalitní živiny a maximálně si pochutnat.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
