Fitness recept: Rajská omáčka s hovězím masem a proteinovým knedlíkem

Shrnutí blogového článku přes AI:

Vychutnejte si klasickou rajskou omáčku ve fitness verzi, která je díky libovému hovězímu masu a speciálnímu proteinovému knedlíku nabitá bílkovinami. Jde o perfektní plnohodnotný oběd po náročném tréninku, který skvěle zasytí a doplní potřebné živiny.

Na základ budeme potřebovat:

Na knedlík budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Maso vložíme do hrnce, zalijeme ho vodou a přivedeme k varu. Z hladiny pak sesbíráme pěnu, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou vaříme maso doměkka na nízkém stupni. Bude to trvat přibližně 2–3 hodiny. Když máme uvařeno, slijeme si z masa vývar, který pak použijeme do omáčky. V jiném hrnci si na oleji orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel i cibuli. Pak přidáme cukr a necháme zeleninu zkaramelizovat. Následně přidáme protlak, který také krátce orestujeme. 

Rajská omáčka s hovězím masem a proteinovým knedlíkem - restování zeleniny

Dále přilijeme pasírovaná rajčata, hovězí vývar (který jsme slili z vařeného masa), skořici a omáčku povaříme přibližně 15 minut. Na závěr ze směsi vytáhneme skořici, omáčku rozmixujeme, dochutíme octem, solí a odstavíme z plamene

Následně se pustíme do přípravy proteinového knedlíku. Smícháme si mouku s proteinem, kypřícím práškem, solí a přilijeme mléko i tekuté bílky. Pak důkladně promícháme. Následně si vezmeme 3 hrnečky, vystříkáme je olejem ve spreji, do každého vlijeme třetinu těsta a upečeme v mikrovlnce. Bude to trvat přibližně 2 minuty. Pak knedlíky vyklopíme z hrnečku a rozkrájíme je na kolečka. Na závěr už můžeme servírovat maso nakrájené na plátky s knedlíkem a s rajčatovou omáčkou

Rajská omáčka s hovězím masem a proteinovým knedlíkem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota 509 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 35 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Tento recept je skvělý způsob, jak doplnit kvalitní živiny a maximálně si pochutnat.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Zdroj: gymbeam.cz