Fitness recept: Snídaňová shakshuka – GymBeam Blog

Shrnutí blogového článku přes AI:

Pokud hledáte způsob, jak si zpestřit ráno něčím teplým a výživným, tato snídaňová shakshuka je trefou do černého. Spojení lahodné rajčatové směsi s aromatickým kořením a pošírovanými vejci vytváří dokonalou harmonii chutí, která vás spolehlivě zahřeje i zasytí. Navíc jde o skvělý zdroj bílkovin, takže načerpáte energii na celé dopoledne.

Budeme potřebovat: 

Na podávání budeme potřebovat: 

  • hrst čerstvého koriandru 
  • celozrnný chléb podle chuti

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nakrájíme si cibuli na měsíčky, česnek nadrobno a dosklovita orestujeme na oleji. Přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky, mletou papriku, uzenou papriku, mletý kmín, mletou skořici, chilli a necháme krátce rozvonět. Přilijeme krájená rajčata, vodu, dochutíme solí, mletým pepřem a pár minut povaříme. 

Snídaňová shakshuka - restování zeleniny s kořením

Do pánve s rajčatovou směsí vyklepneme vajíčka, která osolíme, pánev přikryjeme pokličkou a podusíme cca 5–6 minut. Bílky by měly být tuhé, žloutky se můžou jemně třást. Shakshuku podáváme posypanou nasekaným koriandrem a s celozrnným chlebem

Snídaňová shakshuka

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce bez chlebu (celkem 2 porce)
Energetická hodnota 291 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 16 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g

Tato orientální pochoutka plná chutí a vůní se jistě stane oblíbenou součástí zdravého jídelníčku. Nejlépe si ji vychutnáte s plátkem čerstvého celozrnného chleba, který dokonale doplní lahodnou rajčatovou omáčku.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Zdroj: gymbeam.cz