Práškový erythritol – bezkalorická náhrada práškového cukru, která je ideální volbou na pečení
Práškový erythritol je sladidlo vyrobené fermentací kukuřičného škrobu, které nemá žádné kalorie. Díky tomu se jedná o dokonalé sladidlo pro všechny, kteří si chtějí osladit své oblíbené pokrmy a pochutnat si na nich i během hubnutí. Má sladivost 60-75 % v porovnání s běžným cukrem. Pro dosažení stejné sladivosti jakou má řepný cukr je potřeba použít zhruba o 30 % více erythritolu než cukru.
Prášková varianta erythritolu je ideální pro pečení, jelikož má jemnou strukturu a vaše moučníky tak zůstanou krásně nadýchané. Jeho vlastnosti oceníte například při výrobě sladkých krémů, zmrzliny, marcipánu nebo pečení koláčů. Smícháním práškového erythritolu s vodou a citronovou šťávou získáte skvělou glazuru na pečivo s minimem kalorií.
Práškový erythritol a jeho výhody
- je bezkalorická alternativa běžného cukru
- neobsahuje lepek a laktózu
- má chuť podobnou klasickému řepnému cukru
- je skvělý na pečení
- je vhodný pro vegany
- je v praktickém znovu uzavíratelném balení
Složení
100% Erythritol.
Dávkování
Užívejte jako náhradu práškového cukru – 1 g práškového erytritolu = 0,7 g práškového cukru. Je vhodný zejména na nízkokalorické pečení a poprašování dezertů.
Tabulka nutričních hodnot
| Nutriční hodnoty | 100 g |
|---|---|
| Energetická hodnota | 0 kJ / 0 kcal |
| Tuky | 0 g |
| – z toho nasycené tuky | 0 g |
| Sacharidy | 100 g |
| – z toho cukry | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0 g |
Upozornění
Skladujte mimo dosah slunečního záření, v suchu a dobře uzavřené. Práškový erythritol má tendenci hrudkovatět i bez navlhnutí. Hrudky se dají snadno rozdělit. Při nadměrné konzumaci může mít projímavý účinek.


